• Outdoor Hockey

  Hockey is in België doorgaans synoniem voor outdoor hockey. Zowat alle bij de Koninklijke Belgische Hockey Bond aangesloten spelende leden, spelen in de eerste plaats outdoor hockey.

  Deze ploegsport wordt in de buitenlucht gespeeld, op een kunstgrasveld van 91,4 m lang en 55 m breed. Er wordt gespeeld met een hockeystick (meestal uit kunststof) en een kleine hockeybal uit hard plastic. Vanaf de Under 14 (U14) categorie, bestaan outdoor teams uit 11 spelers en maximaal 5 wisselspelers, die onbeperkt onderling kunnen gewisseld worden.

  Iedere ploeg heeft meestal een doelwachter, maar die mag eventueel vervangen worden door een extra veldspeler.

  Wedstrijden duren 2 x 35 minuten en worden geleid door twee scheidsrechters, die elk een helft van het veld voor hun rekening nemen.

  Jeugdwedstrijden in de categorieën jonger dan U14 (U7-U13) worden gespeeld op een achtste, een kwart of half veld, met minder spelers per ploeg, alnaargelang de leeftijdscategorie. De wedstrijden zijn ook korter, en de regels zijn aangepast aan de ontwikkeling van de spelers en het spel in het algemeen. 

  Omdat kunstgrasvelden niet bespeelbaar zijn bij vorsttemperaturen, vindt de competitie plaats van september tot december en hervat ze van februari tot mei. Tijdens de winterstop vindt de indoor hockey competitie plaats.