• Hockey 2 School

  "Hockey2School" is een project van de Vlaamse Hockey Liga vzw waarmee we de hockeysport op een zeer laagdrempelige manier willen promoten via scholen en gemeenten. Een praktisch uitgewerkte syllabus geeft leerkrachten LO en sportpromotors de mogelijkheid om de basistechnieken van de hockeysport aan te leren aan kinderen op een kindvriendelijke en speelse manier. Aangepaste hockeysticks en ballen zorgen daarnaast voor een veilige leeromgeving.

  De syllabus is zo opgebouwd dat de hockeylessen in iedere schoolomgeving/sporthal gegeven kunnen worden. Daarnaast zijn engagement, fair play, fun en spe(e)lplezier de basiswaarden van de hockeysport. Door zijn enorme technische diversiteit en snelheid verdient deze sport zeker en vast een plaats tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, en dit zowel in het lager als in het secundair onderwijs. Ook is dit project uitermate geschikt als gemeentelijke sportactiviteit. Met onderstaande brochure overtuigen we u graag dat veldhockey een enorm boeiende sport is die perfect geïnitieerd kan worden binnen een schoolomgeving.

  Wilt u een digitale versie van de brochure bekomen. Download deze door te klikken op onderstaande knop.

   

  Materialen

  Voor dit project werd een aangepast materiaalpakket ontwikkeld bestaande uit 24 sticks, 24 ballen, markers, tas en een uitgeprinte brochure.

  Via onze partners MOEV, BVLO en uiteraard onze hockeyclubs kan dit pakket uitgeleend worden. Voor meer info kan u contact opnemen met sportief@hcintermol.be

  Wenst u dit pakket aan te kopen, dan kan dit voor de prijs van 350 euro/pakket.

  Heeft u interesse om met Hockey2School aan de slag te gaan?

  Neem contact op met de Vlaamse Hockey Liga via joelle.dick@hockey.be en bekijk samen welke de mogelijkheden zijn.