• Indoor Hockey

  Wat is Indoor Hockey?

  Indoor Hockey (of zaalhockey) is een variant van outdoorhockey (of veldhockey), maar wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in een zaal gespeeld. Bovendien zijn de spelregels anders dan bij veldhockey. Zaalhockey wordt in de hockeycompetitie met name gespeeld in de wintermaanden december, januari en februari.  Voor hockeyspelers is het de ideale manier om de winterpauze te overbruggen.  Het spel is snel en technisch en scherpt spelerskwaliteiten aan die ook in veldhockey van pas zullen komen.

  Bij zaalhockey zijn er andere spelregels dan bij gewoon hockey. In tegenstelling tot veldhockey bijvoorbeeld, mag bij zaalhockey de bal alleen hoog als het een push (slag niet toegelaten) op doel betreft. Een zaalhockeyteam bestaat uit maximaal twaalf personen, waarvan 6 spelers in het veld en de overigen als wisselspelers op hun teambank. Het veld is ook kleiner dan een gewoon hockeyveld. Wedstrijden duren 2 x 20 minuten en worden geleid door twee scheidsrechters.

  Verder zijn er bij zaalhockey geen zijlijnen. De zijkanten van het veld zijn begrensd met balken die gebruikt kunnen worden om de bal naar voren te spelen. Een bal is slechts uit als hij over de balk heen gaat of over de achterlijn gaat.  

  Meer weten? 

  Enkele interessante links

  Veiligheid Indoor! (nota van de bond)

  Het is het taak van het Indoor Comité om de veiligheid van de Spelers te waarborgen. Om dit te bereiken, legt het Sportief Reglement vanaf seizoen 2019/2020 aan elke speler op om:
  • Beenbeschermers te dragen;
  • Gebitbeschermer te dragen;
  • Beschermende handschoen (volledig gesloten) te dragen;
  • Indoorstick (op vraag van de gehuurde zalen) te gebruiken;

  Voor alle spelers, inclusief scheidsrechters, zijn indoorschoenen (kleurvaste zool die geen strepen maakt) verplicht!

  Deelname aan indoor competitie

  • Als het indoorseizoen nadert zal je het Trainingsschema Indoor kunnen raadplegen om je trainingsdagen te bekijken. 
  • Ben je een HCInterMol speler en wens je deel te nemen aan de indoorcompetitie?  Neem contact op met je coach.
  • De inschrijvingscategorieën per leeftijd zijn Sterk (Nationaal, VHL1), Middelmatig (VHL2), Zwak (VHL3)
  • Indien je voor de indoorcompetitie met meer dan 12 spelers bent, kan je ofwel meerdere teams inschrijven, ofwel een beurtrol invoeren.  Vraag het gerust als je hier hulp wenst om dit te organiseren.
  • Heb je nog vragen over indoorhockey en/of de competitie?  Stuur ze naar indoor@hcintermol.be.