Trimhockey is ontstaan doordat ouders meer kennis wilden opdoen van het hockeyspel van hun kind(eren) en het zelf ook wel leuk vonden om te leren hockeyen. In de loop der jaren zijn steeds meer mensen gaan trimhockeyen. Naast de groep ouders met geen of weinig hockeyervaring zijn er ook spelers die puur op recreatieve wijze en dus niet in competitieverband willen (leren) hockeyen. En steeds meer (ex)-competitiespelers, die niet aan het weekend gebonden willen zijn, zien trimhockey als een prettig alternatief. Bij het trimhockey staat spelplezier voorop. Leeftijd, conditie en de mate van hockey-ervaring zijn niet van belang. Sportief en sociaal gedrag staan absoluut centraal. Het gaat erom dat iedereen aan bod komt en zo een leuke, sportieve avond heeft.  De teams zijn gemengd, zowel wat betreft gender als leeftijd.  

Hockeyclub Mol heeft al jaren een enthousiaste en actieve groep trimhockeyers. De kernactiviteit van trimhockey is de training op dinsdagavond, die het ganse jaar doorlopend plaatsvindt.  Vaak met een bijhorend drankje en hapje in het clubhuis.  Daarnaast organiseren de trimmers occasioneel een oefenmatch tegen een andere trimploeg. 

Zin gekregen?

Heb je interesse in hockey en wil je wel eens weten hoe het voelt om een balletje te slaan?  Kom dan eens proberen of trimhockey iets voor jou is.  Er zijn vele redenen om voor trimhockey te kiezen:

  • Je leert de basisprincipes van hockey;
  • Je krijgt meer inzicht in de spelregels van hockey; 
  • Je sport (lekker) buiten;
  • Je verbetert je conditie;
  • Het is vrijwillig/vrijblijvend (als je eens een keertje niet kan, is dat geen probleem);
  • Je houdt je weekend lekker vrij, om te supporteren voor je favoriete ploeg van hockey Mol;
  • Het is ontspannend en gezellig;
Is je interesse gewekt en lijkt trimhockey je wel wat? 
 
Je bent van harte welkom. Voor meer informatie of vragen kan je terecht bij trimmers@hcintermol.be