• Sportlink & de Belgium Hockey APP

  De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de Vlaamse Hockey Liga (VHL) maken sinds het seizoen 2018-2019 gebruik van Sportlink als software. Ook HC Inter Mol maakt vanaf seizoen 2020-2021 hier volledig gebruik van. Via de nieuwe mobiele applicatie Belgium Hockey App komt er een mobiel digitaal wedstrijdblad.

  Met onze partner Sportlink, hebben wij een mobiele applicatie ontwikkeld, die u in staat zal stellen om uw volledig hockeyseizoen op simpele en intuïtieve wijze te beheren, alsook eventueel die van uw kinderen, vanop uw smartphone of tablet. De Belgium Hockey App is een gemakkelijke en handige tool, die snel voor elke hockeyspeler of fan in België onmisbaar zal worden.

  Met de Belgium Hockey App kan u:

  • Met één klik het programma, de resultaten en/of het klassement van uw team, dat van uw (klein)kinderen of van uw favoriete teams inkijken;
  • Trainingen inkijken;
  • Activiteiten van HC Inter Mol terugvinden;
  • Het adres, de contactgegevens en routebeschrijving van elke hockeyclub en -zaal in België terugvinden;
  • Op simpele wijze de digitale wedstrijdbladen beheren;
  • Uw aanwezigheid/afwezigheid op de volgende wedstrijden melden;
  • Aangeven wanneer u bereid bent om chauffeur te zijn bij een volgende verplaatsing van uw team of dat van uw kind;
  • Favorieten instellen;
  • Persoonsgegevens controleren en aanpassen (uw foto toevoegen);
  • ...

  De Belgium Hockey App is gratis beschikbaar via App Store of Google Play.

  Een account aanmaken in de Belgium Hockey APP doe je als volgt: 

  Ben je zelf lid van de KBHB/VHL?

  Begin dan met de download van de Belgium Hockey App in de App Store of in Google Play. Nadien loop je de volgende stappen af: 

  Gebruik het e-mailadres dat gekend is bij je club en dus bij de Bond. Dit is NOODZAKELIJK als je wil dat je persoonsgegevens automatisch worden overgenomen en dat je automatisch je programma als speler kan bekijken.

  Laad een duidelijk herkenbare profielfoto op. Deze foto zal gebruikt worden voor de wedstrijdformulieren en is dus van cruciaal belang.

  OPGELET: geen zonnebril, hoed, hond, of andere attributen, …

  Kijk je persoonsgegevens na en vul aan waar nodig. 

  OPGELET: sommige velden zijn verplicht, voor andere moet je contact opnemen met je secretaris om ze te wijzigen.

  Stel je GDPR profiel in.

  Ga naar de volgende pagina en klik op Programma.

  OPGELET: de wedstrijden zullen pas bekend gemaakt worden op 1 augustus 2018.

  Als je na die datum je programma nog niet ziet, dan is dit omdat of je een ander e-mailadres hebt gebruikt of omdat je club je nog niet heeft ingedeeld in een ploeg. Bij sommige clubs kan het toewijzen bij een ploeg namelijk later gebeuren, omdat ze tijd hebben tot 29 augustus. Of omdat de synchronisatie tussen de clubsoftware en Sportlink nog onder constructie is.

  Stel eventueel favorieten in. Dit kan op persoon, team, club of infrastructuur.

  Klik op deze link voor de handleiding!

   

  Handleidingen per specifieke doelgroep:

  Ik ben een clubsecretaris

  Ik ben een wedstrijdsecretari

  Ik ben een scheidsrechter

  Ik ben een team manager

  Ik ben een speler

   

  Ben je zelf geen lid van de KBHB/VHL

  Ben je geen lid bij de Bond, maar enkel bij een club, of ben je supporter nummer 1 van een familielid of vriend, dan kan je de Belgium Hockey App ook zeker gebruiken! Download de Belgium Hockey App in de App Store of in Google Play en stel je favorieten in! Dit kan op persoon, team, club of infrastructuur.

   

  Foto’s instellen door Managers

  Op het wedstrijdblad in de App, zal men naast de naam ook een profielfoto per speler te zien krijgen. Het is de bedoeling om daar een duidelijke foto in identiteitsformaat te plaatsen (enkel het hoofd waar men eventueel het bovenste van het clubshirt ziet). Zo zijn alle spelers op identieke wijze, met hoofd goed in beeld, opgenomen in het systeem.

  Elke ploegmanager kan, via de functie Manager in zijn App menu, de foto’s zelf beheren! Bij de ploeg een speler aanvinken en dan via het menu een foto toevoegen.

  Tip: De snelste manier is eerst alle foto’s te nemen en ze dan in de App toevoegen bij het overeenstemmend lid.

   

  Onder 16 jaar

  Sinds 25 mei is de GDPR van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. Dit geldt dus ook voor de HockeyApp, waar jongeren onder 16 jaar hun persoonlijke gegevens in de App niet meer zelf kunnen aanpassen. Denk hierbij aan pasfoto en telefoonnummer.

  Ben je jonger dan 16 en wil je graag persoonlijke gegevens in de App laten wijzigen? Dat is mogelijk. Vraag aan de secretaris van jouw club om in Sportlink Club het e-mailadres van je ouders in te vullen in het veld ‘E-mailadres ouder/verzorger’ . Daarna kan de ouder met het eigen e-mailadres inloggen en je gegevens wijzigen. Men kan in het veld ‘E-mailadres ouder/verzorger’ tot 2 e-mailadressen ingeven.

  In volgende link Onder 16 jaar lees je alles over bovenstaande.

  We bedanken Sport Vlaanderen voor hun steun aan het project Hockeyliv(f)e, die de ontwikkeling van deze App mogelijk maakte.