Hoe gaat het te werk?

  • Iedereen krijgt via Sportlink een uitnodiging toegestuurd die dan verder linkt naar het e-Learning platform Drillster.
  • Eens je je paswoord hebt (of deze hebt ingesteld), kan je via die link of via https://hockeyumpire.drillster.net starten met oefenen.
  • Doorloop eerst de leerstof van de 5 modules (Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen).  Leer de regels door meerkeuzevragen te beantwoorden, waarvan een groot deel een tekening, foto of video bevat.  Oefenen is onbeperkt in tijd en kan je op elk ogenblik via smartphone, tablet of PC.  Indien je het diploma voor indoor wil behalen dien je ook de module 'zaalhockey' te doorlopen.
  • Wanneer je de leerstof van alle modules echt goed onder de knie hebt, dan kan je het examen (‘Toets’) voor outdoor en/of indoor afleggen.  Enkel outdoor is verplicht!

Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer (24/30) moeten behalen en heb je maar 2 kansen. Indien je hier niet in slaagt, moet je een bepaalde tijd wachten vooraleer je opnieuw mag proberen. Het is dus van essentieel belang dat je genoeg tijd stopt in het oefenen om meer zekerheid te hebben omtrent je slaagkansen.

Met je diploma van Theoretische Scheidsrechter kan je vanaf nu wedstrijden fluiten in de volgende categorieën: 
- Indoor: Alle categorieën 
- Outdoor: Alle wedstrijden, ook vanaf U14