• Interview met Volvo Rutten

 • Wat hebben een automerk en hockey gemeenschappelijk? Eigenlijk veel meer dan je zou denken! Trainer en penningmeester Rob ging in gesprek met Kevin Van Ryckeghem, Managing Director van Groep Rutten (Volvo).

   

  Kort en bonding; De 3-zinnen-pitch: Hoe zou u Groep Rutten in 3 zinnen beschrijven?
  Vriendelijkheid, flexibiliteit en eerlijkheid zijn onze kernwaarden. Elke dag streven we ernaar om onze klanten met een lach op het gezicht te laten vertrekken. En alles wat we doen, doen we op een duurzame en ecologische manier.

  Mensen maken een bedrijf. Kunt u uzelf voorstellen? Wie bent u? Wat beweegt u?
  Ik draai al sinds 2012 mee in het familiebedrijf, eerst als filiaalmanager van onze vestiging in Diest en sinds de overname van Volvo Van Houdt, als Managing Director van de groep. Ik krijg er energie van om elke dag klanten dat tikkeltje meer aan te bieden, meer dan ze verwachten. Zo laat je echt een impact na als bedrijf. Maar ook intern, probeer ik iedereen van het team elke dag te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.

  Wat zijn de belangrijkste 3 producten of diensten van uw bedrijf?
  Al onze modellen zijn natuurlijk toppers, maar als ik echt een top 3 moet samenstellen, is dat het volgende:

  1. Onze flexibele Volvo XC40
  2. Onze slimme Volvo XC60
  3. Onze volledig elektrische Volvo C40 

  Volvo XC40  Volvo XC60

           [Flexibele Volvo XC40]                                                    [Slimme Volvo XC60]

   

  Waar is Volvo Rutten gevestigd?
  We hebben eind dit jaar Volvo Van Houdt overgenomen, waardoor we nu in totaal vijf vestigingen hebben: Geel, Herentals, Turnhout, Diest en Hechtel-Eksel.

  Wat heeft u aangezet om HC Inter Mol te sponsoren?
  Bij Groep Rutten vinden we het belangrijk om iets terug te geven aan de maatschappij en om ons steentje bij te dragen. We vinden het super om de lokale jeugd te steunen en om bij te dragen aan gezonde initiatieven. HC Inter Mol is een club met een hart en daar staan we met veel plezier achter. Leuk weetje: er is ook heel wat wisselwerking tussen de club en Groep Rutten. Zo zijn er tal van de hockey-ouders ook klanten van ons. Maar ook andersom, zo heeft onze marketing coördinator ooit nog gehockeyd bij HC Inter Mol.

  Waarom zouden onze leden juist voor Groep Rutten moeten kiezen? Wat onderscheidt u van uw concurrenten?
  Wij zijn een familiebedrijf pur sang en dat is tegenwoordig vrij uniek in de automobielsector. We trachten elke dag onze warmte en liefde voor het vak over te brengen naar onze klanten. Sinds de overname willen we de Rutten-stempel natuurlijk ook drukken op de vestigingen in Geel, Herentals en Turnhout.

  Wat (actie, nieuws of vacature) zou u bij onze leden onder de aandacht willen brengen?
  Het zijn nu saloncondities bij Groep Rutten, dus het is het ideale moment om onze showrooms eens een bezoekje te brengen. Bovendien krijgt u zo de kans om kennis te maken met de Rutten-sfeer!

  Wij leren graag van specialisten. Heeft u een (vak)tip of advies voor onze leden?
  Wat je ook doet, doe het steeds zo perfectionistisch en gepassioneerd mogelijk!

  Persoonlijk contact is belangrijk. Met wie of hoe kunnen leden contact opnemen als ze vragen hebben?
  amina.almakaeva@groeprutten.be

   

  Wil jij ook eens in gesprek gaan met Volvo Rutten? Neem een kijkje op hun website, doorblader hun online Rutten magazine of kom langs in één van hun vestigingen (o.a. in Geel, Herentals en Turnhout).