• Bloedgeven - 27 december 2021

 • Het is intussen al meer dan tien jaar dat de plaatselijke Rode Kruis Afdeling Hamont-Achel in december een speciale bloedafname organiseert in samenwerking met de bloedtransfusiedienst en “Lions Club Brueghel”.  Ook Wij als HC Inter Mol gaan ondertussen het 4de jaar in. In het corona jaar mochten we maar liefst 271 donoren welkom heten op de extra afnamedag.

  Waarom is deze extra afname zeer belangrijk? Tijdens de kerstperiode zijn er traditioneel minder bloedinzamelacties. Bovendien zijn op die dagen de donorcentra gesloten. Dit geeft een probleem voor de voorraad bloed en vooral voor de bloedplaatjes die voornamelijk van belang zijn voor kankerpatiënten in behandeling. Bloedplaatjes kunnen namelijk slechts vijf dagen bewaard worden!

  Wist je dat er zes donoren nodig zijn voor één zakje bloedplaatjes? Op maandag 27 december 2021 van 16:00 – 20:00 uur worden de donoren die bloed komen geven verwacht in zaal de POSTHOORN, Groenstraat 6 te Hamont-Achel. De organisatie zorgt voor een afname volgens de geldende coronamaatregelen.  Alle deelnemers worden getrakteerd op een “frietje met” na de bloedafname.

  Vooraf registreren via onderstaande link is ten zeerste aanbevolen wil je zeker zijn dat je bloed kan geven.

  https://donorportaal.rodekruis.be/

  Je kiest het tijdstip dat je wil bloedgeven, rekening houdende met de nog vrije plaatsen. Uiteraard wordt dan ook van jou verwacht dat je je ruim 20 minuten vóór het gekozen tijdstip bij de dokter zal aanmelden.

  De handleiding die je helpt een reservatie te doen.

  Vergeet je niet te melden via mail bij secretaris@hcintermol.be.  Leden die zich via de website geregistreerd hebben, wiens naam op voorhand doorgegeven wordt en die door de dokters van het Rode Kruis goed bevonden zijn om bloed te geven, komen in aanmerking voor de vergoeding van €15,00 of 1 bak Brueghelbier.

  We willen jullie bij voorbaat danken voor jullie extra inzet en hopen jullie te mogen begroeten op maandag 27 december aanstaande.


  Namens Rode Kruis afdeling Hamont-Achel

  Namens Lions Brueghel

  En namens het bestuur van HC Inter Mol