Home-Links
Home-Midden
Home-Rechts
HC Inter Mol 29 theoretische scheidsrechters rijker!

Op vrijdag 10 oktober organiseerde onze club een uiteenzetting over het scheidsrechtersambt met aansluitend de mogelijkheid tot het afleggen van een examen.  De uiteenzetting was een succes!  We hadden ongeveer 50 deelnemers maar deze namen niet allemaal deel aan het examen, sommigen beschouwden het als een opfrissingscursus.  Naast heel wat leden van de eigen club sloten ook enkele deelnemers van Taxandria en Phoenix aan.

Van de 44 personen die deelnamen aan het examen waren er 31 geslaagd. Twee deelnemers waren van een andere club, wat betekent dat Mol 29 nieuwe theoretische scheidsrechters mag verwelkomen:

Stijn Van Looke, Maarten Peeters, Tuur Van Rooy, Dirk Van Deynze, Erik Peeters, Anton Peeters, Lukas Peeters, Hans Trimpeneers, Mira Trimpeneers, Beau Paalvast, Thomas Van Dyck, Peggy Pittoors, Luca Stessens, Sébastian Helsen, Dries Belmans, Klaas Tjoonk, Kasper Torfs, Rudi Torfs, Thomas Haesbrouck, Arthur Bergmans, Emiel Legrand, Aline Debie, Michael Wouters, Lowie Mertens, Alexander Wattecamps, Dries Van Bruggen, Koen Zajac, Jasper Gielis en Famke Janssen.

Alvast een dikke proficiat aan hen allemaal! Onze club gaat dit initiatief zeker nogmaals herhalen, dus diegenen die het nu niet haalden, krijgen zeker nog een herkansing.

Compensatie voorbije zomerstage
Tijdens de voorbije zomerstage hadden we de pech dat de tweede dag letterlijk in het water viel. Door hevige regenbuien kon deze stagedag niet volledig doorgaan.
 
Sommige ouders en/of spelers beslisten om al die ochtend terug naar huis te keren. De echte hockeyfanaten hielden het nog vol tot kort na de middag, maar jammerlijk genoeg moesten ook zij forfait geven door de hevige regenbuien.

Vanuit onze club willen wij een tegemoetkoming geven aan diegenen die aan deze stagedag niet hebben deelgenomen. We hebben hiermee gewacht tot we een zicht hadden op onze kosten m.b.t. deze zomerstage. Omdat dit slechte weer niet te voorspellen was en wij wel trainers hadden vastgelegd, dienen wij hen natuurlijk ook te vergoeden.
 
Velen van jullie lieten al weten dat zij geen terugbetaling wensten, anderen stelden de vraag tot compensatie.
Vandaar dat we, aan diegene die een teruggave wensen, een bedrag van 12,50 euro zullen terugstorten ter compensatie van de tweede dag.
 
Gelieve een mail te sturen voor 20 oktober naar penningmeester@hcintermol.be en vermeldt hierbij de naam van de speler en het geboortejaar.
AG INSURANCE beschermt onze kleintjes

AG Insurance leverde ons gebitbeschermers voor onze jongste leden: U6 en U7.

Voorbije zaterdag werden tijdens de thuiswedstrijden deze bits aan onze U7 jongens en U8 meisjes uitgedeeld.  Woensdag zijn de allerkleinsten aan de beurt.  


PSA selectie

Met fierheid melden we u de namen van onze jeugdspelers die geselecteerd werden voor de Provinciale Selectietrainingen Antwerpen. 

G2001            G2002
Truus Dejonghe   Danielly Rodrigues
    Mex Verheyen
    Fleur Verheyen
    Elise Peeters
     
B2001   B2002
Sébastian Helsen   Anton Molenschot
Victor Sleebus   Flor Mouling
Luca Stessens   Jurre Van Ginneken
Vincent Balrak   Diego Stessens
Tisse Geukens    

Via deelname aan de Provinciale jeugdtrainingen komen zij in aanmerking voor de ultieme selectie die in mei het Interprovinciaal Toernooi zal spelen tegen de selecties van de andere provincies.

Deze trainingen en dit toernooi laten toe reeds op jonge leeftijd talenten te ontdekken die in aanmerking kunnen komen voor de U14 en U15 selecties.

Wij wensen onze provinciale spelers veel inzet, succes en een schitterende ervaring toe.

Opleiding hockey initiator gaat van start te Mol

Het eerste hockeyspecifiek gedeelte in de opleiding Initiator Hockey gaat van start te Mol. Onder een stralende zon en onder leiding van de Directeur Sportkaderopleiding Norbert Nederlof zijn 12 enthousiaste clubvrijwilligers van start gegaan voor 12 weken hockeyles. Ook Bart Vanbruggen, toekomstig docent in de opleidingen Hockey, volgde alles op de voet...

De gloednieuwe cursus, opgeleverd door de VTS, in samenwerking met de Vlaamse Hockey Liga vzw (Norbert Nederlof en Cindy Vanduffel), laat Norbert toe om de deelnemers te leiden (lijden...) doorheen de basisfundamenten van het hockey: van grip tot basistactiek voor 4-, 6-, 8- en 11-tallen. De gedrevenheid van Norbert zorgt er in ieder geval voor dat deze belangrijke fundamenten doorgegeven worden binnen de eigen clubs. De verscheidenheid tussen de deelnemers (jonge hulptrainers, trainers, coaches, voorzitters) maakt het daarbij nog eens extra interessant.

Op naar januari 2015 voor het grote examen! Mol, Hasselt en Neerpelt zullen dan (hopelijk) 12 Bloso Initiators Hockey rijker zijn, hetgeen de sport in deze regio zeker ten goede komt!

Voor Mol nemen Fenna Schellings, Peggy Pittoors, Tuur Van Rooy, Maarten Peeters, Klaas Tjoonk, Beau Paalvast en Kasper Torfs deel. Bart Van Bruggen volgt de cursus ook ter inspiratie, maar hij heeft het geluk geen examen te moeten afleggen. Ook Geert De Meulder valt onder deze laatste categorie. Dus met wat geluk kent onze club in de loop van januari, na nog een stage, 7 eigen hockey-initiators. Tel daarbij onze twee heren met vrijstelling en we bereiken het totaal aantal van 9. Wat voor een club als de onze een topprestatie is!

The Blue Socks

Onze club is vorig seizoen gestart met een G-Hockeywerking.  G-Hockey staat garant voor hockeyplezier voor kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap en/of een autisme spectrum stoornis. We  mikken hierbij op mensen die buiten hun wil om moeilijk (of niet) aan bod komen in de "gewone" werking van hockeyclubs. Vanaf een leeftijd van 12 jaar zijn deelnemers welkom in onze club.

Vanaf 24 september a.s. richten we wekelijks een G-Hockeytraining in die plaatsvindt op woensdagavond van 18u00 tot 19u00. De club zorgt voor een trainer (ons aller Bart Van Bruggen) en de nodige begeleiders van de G-Hockeyers. Ook het basismateriaal (sticks, beenbeschermers, ballen) wordt door de club voorzien.

  Het nieuwe aan dit seizoen is dat we gaan werken aan integratie en daarom wordt er aan spelers van de U16 jongens gevraagd om via beurtrol ons eigen G-hockey team te versterken. Zo kunnen de "Blue Socks", want dat is voortaan de naam die ze zullen uitdragen, meer wedstrijdgevoel ontwikkelen.  Na verloop van tijd zullen we deze eer overdragen aan een andere ploeg, zo komen er verschillende ploegen aan bod en worden onze Blue Socks helemaal geïntegreerd in onze club. Want uitendelijk zijn we allemaal G-eweldig.

De eerste training wordt voor onze "Blue Socks" een waar feest!  Want naast de training zal er ook genoten worden van een hapje en een drankje en de overhandiging van de Blue Socks.  Want aan de blauwe sokken heeft deze gemotiveerde en enthousiaste bende zijn naam te danken. Voor zij die onze spelers een warm hart toedragen, kom zeker eens een kijkje nemen op 24 september!

Kopie van de identiteitskaart vanaf de categorie U14

Vanaf de start van het nieuwe seizoen zal er voor de elftallen een nieuwe regel gehanteerd worden.   Door een wijziging in het sportief reglement van de VHL en de KBHB is het voortaan verplicht om een kopie van de ID-kaart van iedere speler spontaan of op vraag voor te leggen.  Indien men dit niet kan, mag de speler van wie de kopie van de ID-kaart niet kan worden voorgelegd, niet meespelen.  Indien dit het geval is voor meerdere spelers, kan dit zelfs leiden tot een forfait.

Mogen we daarom vragen aan alle ouders en spelers van onze elftallen om te zorgen dat jullie coach tegen het eerste speelweekend, namelijk 6 en 7 september 2014, een kopie van jullie ID-kaart in zijn bezit heeft?

Aan de coaches raden we ook aan dat wanneer er spelers zijn met een derogatie, je ook hiervan een kopie bij je hebt.  Dit kan in geval van nood altijd gecontroleerd worden op de website van de VHL, maar wanneer je ze bij je hebt, bespaart dit tijd.

We weten uit ervaring dat een dergelijke vraag tot het bezorgen van gegevens steeds meerdere herinneringen moeten gestuurd worden. Zou het niet fijn zijn als iedereen zijn steentje bijdraagt en we misschien wel als eerste club ervoor zorgen dat we hiermee perfect in orde zijn bij aanvang van het nieuwe seizoen. 

We danken jullie allen alvast voor jullie medewerking!

Search
Recente foto's
Calendar
Wedstrijd statistieken
Win50.9 %
Draw6 %
Lost43.1 %
Monster Score15 - 1
MOL.HE1 - INDI5
© 2013, website powered by ONLI