Wat is Indoor Hockey?

Indoor Hockey (of zaalhockey) is een variant van outdoorhockey (of veldhockey), maar wordt, zoals de naam al doet vermoeden, indoor (in een zaal) gespeeld. Bovendien zijn de spelregels anders dan bij gewoon hockey. Zaalhockey wordt in de  hockeycompetitie met name gespeeld in de wintermaanden december, januari en februari.  Voor hockeyspelers is het de ideale manier om de winterpauze te overbruggen.  Het spel is snel en technisch en scherpt spelerskwaliteiten aan die ook buiten van pas zullen komen.

Bij zaalhockey zijn er andere spelregels dan bij gewoon hockey. Voorbeeld, in tegenstelling tot veldhockey, mag bij zaalhockey de bal alleen hoog als het een push (slag niet toegelaten) op doel betreft. Een zaalhockeyteam bestaat uit maximaal twaalf personen, waarvan 6 spelers in het veld en de overigen als wisselspelers op hun teambank. Het veld is kleiner dan een gewoon hockeyveld.

Verder zijn er bij zaalhockey geen zijlijnen. Daar liggen balken die gebruikt kunnen worden om de bal naar voren te spelen. Een bal is slechts uit als hij over de balk heen gaat of over de achterlijn gaat.   Hieronder een link met de belangrijkste verschillen tussen zaalhockey en veldhockey.

Enkele interessante links

 

Indoor4Fun

Indoorcompetitie voor jongste spelers.  Zeer aan te raden als eerste kennismaking. Beperkt aantal dagen.  Meer info in bovenstaande link: over indoor4fun
 

 

Veiligheid Indoor!!! (nota van de bond)

Het is het taak van het Indoor Comité om de veiligheid van de Spelers te waarborgen. Om dit te bereiken, zal het Sportief Reglement 2017/2018 aan iedereen opleggen om:
• Beenbeschermers te dragen
• Gebitbeschermer te dragen
• Beschermende handschoen (volledig gesloten) (vanaf U14) te dragen
• Indoor stick (vanaf U14 – op vraag van de gehuurde zalen) te gebruiken

Voor alle spelers, inclusief scheidsrechters, zijn indoorschoenen (kleurvaste zool die geen strepen maakt) verplicht!

Deelname aan indoor competitie

  • Als het indoorseizoen nadert zal je het Trainingsschema Indoor kunnen raadplegen om je trainingsdagen te bekijken. 
  • Ben je een HCInterMol speler en wens je deel te nemen aan de indoorcompetitie?  Neem contact op met je coach.
  • De inschrijvingscategorieën per leeftijd zijn Sterk (Nationaal, VHL1), Middelmatig (VHL2), Zwak (VHL3)
  • @Coaches,  schrijf je ploeg in vóór 25 september, 2019 via indoor@hcintermol.be (zie Twizzit bericht dat hierover gestuurd is)
  • Indien je voor de indoorcompetitie met meer dan 12 spelers bent, kan je ofwel meerdere teams inschrijven, ofwel een beurtrol invoeren.  Vraag het gerust als je hier hulp wenst om dit te organiseren.
  • Heb je nog vragen over indoorhockey en/of de competitie?   Stuur ze naar indoor@hcintermol.be .